Aikido Social i Gestió del Conflicte amb Jordi Palou

El Grup de Besòs i Maresme, situat al Centre Cívic Besòs, actualment està al 2n Eix del Programa Vitamina, on el seu principal focus de treball són tots els processos que es donen a les relacions: conflicte, diversitat i vincles. Aquest curs han gaudit de la visita i taller d’en Jordi Palou Loverdos.


De tots els processos, el conflicte és principal a totes les etapes de la vida i també en tots els diferents contexts en què ens relacionem. Al llarg de la vida fem un aprenentatge continu vers el procés del conflicte, des de com ens afecta fins a com el gestionem. Per aquesta raó, al 2n Eix, el grup del Besòs treballa aquest procés en profunditat, esbrinant el món que hi ha darrere els conflictes que ens trobem al nostre dia a dia. Desenvolupen habilitats emocionals, relacionals i prenen consciència de la seva relació amb el conflicte.


Una de les principals sessions pels joves en la gestió del conflicte és el Taller d’Aikido Social que ofereix en Jordi Palou-Loverdos, vicepresident de NovAct i advocat i mediador internacional. En Jordi a partir de la filosofia i l’acció de l’Aikido va generar un nou marc per entendre com afrontar els conflictes, com els joves poden posicionar-se i donar resposta als conflictes.


Otra visión del mundo de como lo hemos normalizado y fue una sesión que dio vueltas en la cabeza.

Álex, joven Vitamina

Els joves, molt participatius i amb inquietuds, van intercanviar reflexions respecte al conflicte i com generar formes per aproximar-se a les persones. A partir de pràctiques vivencials, els joves van aprendre noves eines per les seves relacions. 


En paraules d’en Jordi:


Joves desperts i amb ganes de veure, experimentar i posar en pràctica diferents vies de resposta no violenta als possibles atacs directes i indirectes que vivim a les nostres cases, escoles i barris. Hem après a través d’experimentar Aikido entre nosaltres!

Jordi Palou Loverdos

A Vitamina agraïm la participació i compromís d’en Jordi amb els joves. Ells i elles tindran un impacte en el futur com a líders i generadors i generadores d’entorns de pau i gestió efectiva dels conflictes de la vida.

Share the Post:

Notícies relacionades