El Tanatori del Litoral reforça el seu suport al Programa Vitamina per al 2024

El Tanatori del Litoral ha renovat un any més el seu compromís de suport institucional i econòmic al Programa Vitamina, per a reforçar el seu compromís sostingut amb les i els joves del Grup Vitamina de Sant Adrià del Besós amb la finalitat de treballar les capacitats de lideratge ètic i les habilitats socials i emocionals al llarg de 4 anys.

El darrer curs els i les joves van superar amb èxit el treball del lideratge en els Processos Relacionals. Van desenvolupar habilitats per la Gestió Conflictes, Gestió dels Vincles Afectius i Gestió de la Diversitat. Un grup amb moltes habilitats emocionals que ha treballat l’apoderament personal i col·lectiu amb temàtiques com el bullying, el mindfullness, el team building o conflictes i relacions, acompanyat per persones expertes. 

Aquest curs el repte s’incrementa. Els i les joves de Sant Adrià del Besòs estan al 3er Eix del programa i han de desenvolupar un Projecte de Tranformació Social. Aquesta missió implica un coneixement del barri, aprendre com es desenvolupen les fases d’un projecte i també un alt nivell de treball en equip. Després dels dos primers anys en el que descobreixen les seves capacitats de lideratge individual i grupal (amb els eixos personals i relacional del Programa) enguany es focalitzen en la detecció de necessitats en el seu barri i en el disseny, planificació i execució del Projecte de Transformació Social. 

Els i les joves han dissenyat eines d’investigació i han sortit al seu barri a registrar la realitat dels veins i veïnes. Han categoritzat tota la informació recollida i han desenvolupat preses de decisions per a definir sobre quin problema social volen actuar. Els temes amb més rellevància són la contaminació, les drogues i els estereotips. Finalment, l’opció de treball és la contaminació com a principal necessitat que s’ha manifestat al barri. 

Amb el problema definit, en aquest moment actual están en el procés d’ideació, amb propostes d’acció a la comunitat per abordar el problema social. El  següent repte del Grup Vitamina de Sant Adrià del Besòs és generar aliances amb el barri per impulsar el seu projecte i implementar-ho.  

Share the Post:

Notícies relacionades