Què és el Programa Vitamina

El Programa Vitamina és un programa d’entrenament d’habilitats de Lideratge Ètic per a joves. A partir de tècniques grupals i de forma totalment vivencial, els joves treballen les seves habilitats, fortaleses i potencials; creixen conjuntament i desenvolupen el seu talent.

El Programa s’estructura en 4 Eixos que són acumulatius i on es treballa un nivell diferent de Lideratge a cadascun. Al llarg de 4 cursos, els joves incrementen cada cop més les seves capacitats i potencial de lideratge.

Eix 1 – Eix Personal, Lideratge Personal: Els joves treballen habilitats de lideratge a nivell intrapersonal: tot comença amb una mirada a un mateix. Es desenvolupa l’Autoconeixement: de les pròpies emocions, de les creences i prejudicis, hàbits i conductes. Consisteix a conèixer qui ets, l’acceptació pròpia i de l’altre.

Eix 2 – Eix Relacional, Lideratge Relacional o a les Relacions: El lideratge dels joves es desenvolupa a l’àmbit social: treballem els Processos Relacionals més importants en totes les relacions socials que tenim. Es desenvolupen habilitats de Gestió del Conflicte, Gestió de l’Afecte i els Vincles positius, Gestió de la Diversitat i de les Diferències.

Eix 3 – Eix Social Emprenedor, Lideratge d’Equip: Al 3er Eix és el moment en el qual el grup treballa com a equip. Els i les joves disposen el seu lideratge per a desenvolupar un Projecte de Transformació Social al seu barri/comunitat d’origen. Inclou habilitats de gestió d’objectius, com contribuir a l’equip i responsabilitzar-se; i com cooperar efectivament.

Eix 4 – Eix Autonomia, Lideratge orientat al Futur: els joves finalitzen el programa amb una pausa per a valorar les seves àrees vitals i com plantegen el seu futur. Es desenvolupa un Lideratge de Futur, que amb el suport d’una Mentoria Social, permet una mirada conscient a la Salut, la Família, les Relacions, la Professió i l’Afecte.

I Vitamina encara ofereix més als joves. A les Sessions Vitamina també s’inclouen Sortides i Tallers, on els joves aprenen i gaudeixen d’experiències; Sessions d’Expert, amb visites de professionals i referents; i finalment, amb el VitaCampus, una experiència al finalitzar cada curs, de 5 dies on tots els Grups Vitamina coincideixen per a treballar i gaudir de forma col·lectiva.

A través d’aquest recorregut, incrementem el potencial individual de cada jove. El Grup Vitamina és l’espai per aprendre, posar-se a prova, desenvolupar-se i finalment, créixer conjuntament com a líders ètics.

Share the Post:

Notícies relacionades