eVitaDroga: Un Projecte de Conscienciació a Sant Adrià del Besòs

El projecte eVitaDroga, desenvolupat pel grup de joves de Sant Adrià del Besòs del Programa Vitamina, ha estat una iniciativa innovadora destinada a sensibilitzar la comunitat sobre l’impacte contaminant de les drogues en els barris. Aquesta exposició gamificada ha combinat l’educació amb l’entreteniment per crear una experiència immersiva que fa reflexionar els participants sobre les conseqüències del consum de drogues.

Els joves implicats en eVitaDroga van dur a terme una investigació exhaustiva sobre les necessitats específiques de la seva comunitat, dissenyant jocs interactius que simulen les repercussions de la contaminació per drogues a nivell local. Aquests jocs no només proporcionen informació, sinó que també desafien els participants a pensar críticament sobre les seves decisions i els seus efectes en l’entorn.

Un aspecte destacat del projecte va ser les sortides organitzades per recollir brossa i residus en les zones més afectades pel consum de drogues. Aquestes accions van permetre als joves contribuir directament a la millora del seu entorn, tot demostrant el compromís del programa amb la seguretat i la protecció de la comunitat.

El projecte eVitaDroga va ser especialment dirigit als joves, buscant fomentar una presa de consciència sobre els efectes nocis de les drogues i incentivar un canvi de comportament. A través de l’enginy i la creativitat dels jocs i les activitats proposades, els organitzadors van aconseguir que els participants reflexionessin sobre com les seves accions poden contribuir a un entorn més net i saludable.

Amb aquesta iniciativa, eVitaDroga no només ha proporcionat educació sobre un tema crític, sinó que ha fomentat un sentit de responsabilitat entre els joves. El projecte ha servit com a model de com la gamificació pot ser utilitzada com una eina eficaç per a la transformació social i la participació comunitària, demostrant que el joc i l’aprenentatge poden anar de la mà en la creació d’un futur millor.

Share the Post:

Notícies relacionades