La Graduació del Programa Vitamina a Santa Coloma de Gramenet, Celebrant la Transformació

Santa Coloma de Gramenet va ser l’escenari de la graduació de quatre joves valentes i inspiradores: Minerva, Aroa, Laila i Neus. Aquestes noies han completat amb èxit el Programa Vitamina, un programa impulsat per l’Associació NovAct.

 

L’acte de graduació va ser inaugurat per Bárbara Ferrer, tinenta d’alcaldessa de l’Àrea de Convivència, Civisme, Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Ferrer va destacar la importància d’iniciatives com el Programa Vitamina, que ofereixen un espai segur i enriquidor per als joves de la ciutat.

Durant l’acte, Aroa, una de les graduades, va compartir la seva experiència a Vitamina que va ressonar amb els assistents joves Vitamina, exalumnes i familiars.

 

Vitamina ha sido para mí un lugar para poder desconectar, para poder hablar sin ser juzgada y para poder encontrarme a mí misma. Al principio estaba negada a ir, pensaba que ese espacio no podría ayudarme en nada, pero con el paso de las semanas fui viendo que me equivocaba, que Vitamina sí me estaba ayudando, tanto mis compañeros como los orientadores.

 

Aroa Cruz, jove Vitamina diplomada

L’ Acte de Graduació va acollir a joves que han experimentat el Programa Vitamina en anys anteriors, com Roxann, que va finalitzar la seva promoció l’any passat a Santa Coloma de Gramenet, o Josele, pertanyent al primer Grup Vitamina a La Mina, al 2015. Ambdós joves van transmetre l’efecte de Vitamina al llarg del temps i la seva força transformadora.

 

Juntament amb Aroa, Neus, Minerva i Laila, va ser un espai on es van reunir els joves Vitamina dels grups de Mataró, Sant Adrià del Besòs, Besòs i Maresme i Santa Coloma de Gramenet, per a recollir els seus certificats de superació dels cursos Vitamina corresponents. Tots ells i elles van rebre el reconeixement d’un any de treball de les seves habilitats; un treball que felicitem i celebrem. ¡Enhorabona!

 

 

*Algunes imatges del treball realitzat pel Grup Vitamina de diplomades de 4rt de Santa Coloma de Gramenet

Aroa va continuar, animant a aquells que dubten sobre si participar o no en el programa:


“Por último, me gustaría animar a esas personas que no están seguras de seguir o de empezar Vitamina, porque esto es una experiencia que no cualquiera puede vivir y yo soy muy feliz y afortunada de poder haberla experimentado y de haber conocido a personas con un corazón enorme y después siempre a enseñar y ayudar en lo que haga falta. Gracias.”

El Programa Vitamina a Santa Coloma de Gramenet ha demostrat ser un espai de creixement i suport inestimable per a joves com Minerva, Aroa, Laila i Neus. La seva graduació marca no només el final d’un capítol, sinó també l’inici de noves oportunitats i desafiaments per a aquestes joves. Les seves històries són un testimoni del poder transformador de l’empoderament personal i comunitari, i un recordatori que, amb el suport adequat, qualsevol pot superar obstacles i assolir els seus objectius.


La cerimònia va concloure amb un fort aplaudiment per a les graduades, així com un agraïment especial a tots els col·laboradors, connectors, facilitadores, famílies i joves que han fet possible aquest èxit. El Programa Vitamina continuarà sent una peça clau en el desenvolupament de joves a Santa Coloma de Gramenet i en moltes altres localitats, demostrant que l’esperança i la perseverança són eina de canvi del futur.

Share the Post:

Notícies relacionades