Desafiament i Superació: El Grup de Besòs i Maresme al Bosc Urbà

El Grup de Besòs i Maresme va experimentar una jornada plena d’aventures i desafiaments personals al Barcelona Bosc Urbà, un parc d’aventures en alçada situat a la ciutat comtal. Aquest espai, ideal per a la superació personal, va servir com a escenari perfecte per a treballar aspectes com les creences limitants, l’autogestió i el suport grupal en la superació de reptes.

Durant la seva estada al parc, els joves van participar en circuits que combinaven tirolines, ponts penjants i altres jocs d’habilitat, tots dissenyats per posar a prova la seva valentia i habilitats de resolució de problemes. Aquests circuits representen un desafiament de dificultat mitjana a alta. Això fa que siguin una eina excepcional per promoure la superació personal i l’autoconeixement entre els participants.

Molts dels participants van arribar amb temors personals, com la por a les altures o a fracassar davant dels seus companys. Enfrontar-se a aquests temors en un entorn controlat i segur va ser una part crucial de l’experiència. Amb el suport dels monitors especialitzats i dels seus companys, els joves van aprendre tècniques per gestionar la seva ansietat, com la respiració profunda i la visualització positiva, que els van ajudar a superar els obstacles físics del parc.

 

A més, el treball en equip va jugar un paper essencial en aquesta sortida. Els joves van descobrir la importància de l’empatia i del suport mutu en la superació de reptes. Observar o ajudar un company a superar un tronc oscil·lant o una tirolina no solament reforça els lligams grupal, sinó que també ofereix una poderosa metàfora sobre el suport i la confiança necessaris en les relacions humanes.

Els efectes positius d’aquesta experiència van més enllà del dia passat al parc. Els participants van retornar amb una nova perspectiva sobre la seva capacitat per afrontar i superar dificultats. Aquesta nova confiança en ells mateixos i en la seva capacitat de treballar amb els altres pot tenir un impacte profund en la seva vida quotidiana, millorant la seva autoestima, les seves relacions interpersonals i la seva actitud davant els futurs desafiaments.

La sortida al Bosc Urbà va demostrar que el coratge no és l’absència de por, sinó la capacitat d’enfrontar-se a ella. Aquesta lecció, apresa entre les copes dels arbres i sobre passarel·les suspeses, es convertirà en una eina valuosa per aquests joves a mesura que continuïn el seu camí cap a l’adultesa i la transformació social.

Share the Post:

Notícies relacionades