L’Acte de Graduació de Cambrils i el seu ressò en joves i comunitats

El passat dilluns, el Programa Vitamina va celebrar un esdeveniment molt especial al Centre Cultural de Cambrils: la graduació de la seva primera promoció en aquesta localitat. Aquest programa, dedicat a joves en risc d’exclusió, ha estat una eina vital per al desenvolupament personal i comunitari des del seu inici el 2019 a Cambrils. En aquesta ocasió, destaquem les històries inspiradores de Samara i Yanira, dues joves gitanes que han demostrat que és possible trencar estigmes i convertir-se en líders dins de les seves comunitats.


L’Acte de Graduació, desenvolupat amb el suport de la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Cambrils, ha sigut protagonista al Diari de Tarragona, on es recull el trajecte i l’impacte del Programa Vitamina a la comunitat. Al mateix article, les joves diplomades del programa, deixen el seu testimoni de com Vitamina ha sigut una eina de canvi.


Samara, de 16 anys, va iniciar el seu viatge al Programa Vitamina desmotivada amb els seus estudis. No obstant això, gràcies al suport rebut, ha trobat un nou camí. Avui en dia, cursa batxillerat; durant l’acte de graduació, Samara va expressar la seva gratitud: “Aquí he trobat un espai on vaig poder compartir les meves grans preocupacions i un suport fonamental per superar els meus problemes i avançar en els meus estudis”.


Yanira, de 14 anys, també ha trobat en el programa un espai de creixement personal. Sota la guia de les seves monitores, Carmeta Gutiérrez i Belén Borja, Yanira ha après a valorar la seva identitat i afrontar desafiaments amb determinació. En les seves paraules d’agraïment, va destacar: “He après a valorar la meva identitat i a afrontar els desafiaments amb determinació i confiança”.


Us convidem a descobrir més d el’Acte de Graduació a l’article del Diari de Tarragona: https://www.diaridetarragona.com/costa/jovenes-gitanas-que-rompen-estigmas-y-dan-ejemplo-en-cambrils-MA19807931


A l’Acte van assistir familiars i joves Vitamina, ex alumnes del Programa Vitamina oferint el seu testimoni de canvi, les facilitadores que han procurat aquests 4 anys pel Grup Vitamina de Cambrils, Carmeta Gutiérrez i Belén Borja; Arón Alma, Coordinador del Programa Vitamina, Núria Millán especialista de Novact que impulsa el programa i Jordi Palou Loverdos, Vicepresident de Novact.

Les joves Vitamina de Cambrils no només estan trencant estigmes, sinó que també estan construint un futur millor per a elles mateixes i les seves comunitats. La cerimònia al Centre Cultural de Cambrils no només va celebrar la culminació d’un procés de quatre anys, sinó que també va marcar l’inici de noves oportunitats i desafiaments per a aquests joves líders. Gràcies a totes les entitats, col·laboradors i connectors que fan possible el Programa Vitamina. 


El Programa Vitamina continuarà sent una llum d’esperança i un model a seguir per a molts més joves a Catalunya.

Share the Post:

Notícies relacionades