VitaCampus 2024: “Con(tacte)” – Cap a un Futur de Relacions Saludables i Significatives

Del 25 al 28 de juliol de 2024, el Mas la Comademon, a Girona, es va omplir d’energia juvenil amb la celebració del VitaCampus, un event profundament arrelat en els valors de lideratge ètic i transformació social que defineixen el Programa Vitamina. Aquest any, sota el lema “Con(tacte)”, els joves participants van explorar la importància de les relacions saludables i significatives, un tema transversal que ha marcat cada activitat i taller del campus.

Amb el suport de la Diputació de Girona, aquesta edició del VitaCampus va ser una veritable demostració de com el treball col·lectiu i la comprensió mútua poden transformar vides i comunitats. El campus va servir com a punt de trobada per a joves de diversos barris, tots ells involucrats en el Programa Vitamina. Aquests joves van tenir l’oportunitat única de sortir dels seus entorns quotidians i submergir-se en un espai de convivència intensiva.

El programa va estar dissenyat per fomentar la interacció i l’aprenentatge mutu entre els participants, que van compartir experiències i desafiaments en un entorn segur i acollidor. A través de dinàmiques grupals, tallers de reflexió, i activitats lúdiques i esportives, els joves van desenvolupar habilitats de comunicació efectiva, lideratge ètic, i gestió de conflictes, tot això alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, especialment en educació de qualitat, igualtat de gènere, i reducció de les desigualtats.

Un dels aspectes més destacats del programa va ser el treball sobre el “contacte” tant amb un mateix com amb els altres. Aquesta temàtica va permetre als participants explorar la construcció de relacions personals i comunitàries profundes, posant especial atenció a la importància de la confiança, el respecte mutu, i la empatia. Les activitats van ser dissenyades per potenciar l’autoconeixement i la consciència social, amb l’objectiu de preparar els joves per a ser agents de canvi positius en les seves comunitats.

El VitaCampus no només va ser un espai d’aprenentatge, sinó també de celebració. La festa final va ser un moment de joia compartida, on els joves van poder expressar llibertat i creativitat, mostrant les habilitats i valors adquirits durant el campus. Aquesta experiència única va deixar una empremta indeleble en tots els participants, reforçant el seu compromís amb un futur més just i pacífic.

Gràcies al suport continuat de la Diputació de Girona i altres col·laboradors, el VitaCampus continua sent un pilar clau del Programa Vitamina, permetent la realització de projectes que tenen un impacte real i positiu en la vida dels joves i les seves famílies. Amb cada edició, el VitaCampus es reafirma com un model d’educació transformadora que promou la cohesió social i el desenvolupament personal a través del lideratge ètic.

Share the Post:

Notícies relacionades