Celebració del Curs Vitamina 2023/2024: Lideratge i Transformació Social

El tancament dels Grups Vitamina d’aquest any ha estat una celebració plena de compromís i transformació social liderada pels joves. El Programa Vitamina, impulsat per NOVACT, se centra en promoure el lideratge ètic i la transformació social en entorns marcats per l’exclusió social. Aquest any, el programa ha vist la culminació exitosa de diversos projectes i el creixement de nous grups.

A Santa Coloma de Gramenet, quatre joves valentes, Minerva, Aroa, Laila i Neus, van celebrar la seva graduació, completant un cicle de quatre anys enfocat en el desenvolupament personal i comunitari. A més, ha nascut un nou grup en aquesta localitat, dedicat a l’autoconeixement i a treballar en les seves habilitats de comunicació i reflexió personal​.

El grup de Cambrils també va celebrar la seva graduació, marcant un fita important en ser la primera promoció en aquesta localitat. Aquest grup ha mostrat un notable enfocament en construir un futur sòlid i prometedor, demostrant que amb determinació i esforç, els somnis es poden fer realitat.

Pel que fa als projectes de transformació social, els grups de Campo Claro, Sant Adrià del Besòs i Mataró han estat activament involucrats en iniciatives comunitàries significatives. Aquests projectes han permès als joves aplicar les seves habilitats de lideratge per generar un impacte positiu en els seus barris, inspirant a tota la comunitat a seguir el seu exemple.

El grup del Besòs i Maresme, en el seu segon any, ha centrat el seu treball en processos relacionals de gestió del conflicte i de l’afecte. Aquest enfocament els ha permès desenvolupar una comprensió més profunda de la dinàmica interpersonal i de com resoldre conflictes de manera constructiva. És una prova de com la reflexió i la comunicació poden ser eines poderoses per la pau i la cohesió social.

Finalment, el grup de Torreforta ha tingut una experiència única treballant en habilitats de no violència a través de l’aikido, reforçant tant el seu compromís personal com la seva cohesió grupal. Aquest grup ha demostrat que amb disciplina i perseverança, es poden assolir grans objectius i contribuir positivament a la comunitat​.

El Programa Vitamina ha demostrat ser una eina poderosa per empoderar els joves i transformar les seves comunitats, proporcionant un espai on poden desenvolupar les seves habilitats de lideratge i convertir-se en agents actius de canvi social. Aquest any, més que mai, aquests joves han mostrat que estan preparats per afrontar els desafiaments del futur i contribuir de manera significativa a la cohesió social i la pau. Amb esperança i determinació, continuaran sent un exemple brillant per a tots nosaltres.

Share the Post:

Notícies relacionades